Livet med personlig assistans

Vad har du för vanor, drömmar och livsmål? Vilka människor står dig nära och hur kan vi göra din dag bättre?

Personlig assistans är starten på ett värdigt liv med funktionsnedsättning och att få dina behov tillgodosedda. Men för att nå hela vägen fram måste vi få lära känna dig. Vi vill veta dina önskemål och förhoppningar.

Ditt bästa jag, varje dag

Vi vet att alla inte har möjligheten att leva aktiva liv, men vi tror att även små förändringar kan innebära mycket för den som inte kan vara aktiv alls på egen hand. Ibland kan det vara något så enkelt som frisk luft och solljus en eftermiddag.

Det bygger på engagemang

Vårt motto är att alla ska “vara sitt bästa jag, varje dag”. Med vårdgivande kunskaper och en stor portion social kompetens kan vi skapa en värdig och bra assistans. Vårt engagemang ger dig en trygg assistans, eftersom alla gör sitt bästa för att du ska få de särskilda insatser du behöver.

Assistans på dina villkor

Givetvis väljer du ditt eget team och när du vill ha din assistans utförd. Vi hjälper till med planering, rekrytering och schemaläggning. Vi tar hand om all administration vid byte av assistansbolag, så att du kan vara ditt bästa jag, varje dag. Dina assistenter får alltid bra och rättvisa villkor, eftersom vi är anslutna till Vårdföretagarna och följer gällande kollektivavtal.

Det är enkelt att bli kund hos Livsam

Vi träffas

Du berättar hur du vill att din assistans ska vara och vi berättar om Livsam och hur vi arbetar. Ditt liv och din situation är unik – så när vi tillsammans går igenom vårt erbjudande hittar vi lösningar och anpassar utförandet efter dina behov och önskemål.

Du funderar

Nu gäller det att landa i ett bra beslut. Kanske behöver du hjälp med ditt assistansbeslut eller att rekrytera personal? Undrar du något kring assistanskostnader? Vill du träffa den som kommer att vara kundansvarig i ditt team? Vi pratar igenom alla dina funderingar.

Nu kör vi

När du bestämt dig träffas vi igen och tecknar avtal. Sedan sköter vi all kontakt med myndigheter, säger upp eventuellt tidigare assistansbolag, rekryterar eventuella assistenter och hjälper dig med ditt assistansbeslut.

Varmt välkommen

När uppsägningstiden hos ditt tidigare assistansbolag är över, eller handläggningstiden på ditt assistansbeslut är klar, tar vi över uppdraget och du blir kund hos oss på Livsam.

Har du frågor om att bli kund?

Ta gärna kontakt med oss för ett möte där kan du kan ställa frågor om personlig assistans och förklara hur du vill att din assistans ska fungera. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom tre dagar.

sv_SE