Föreläsning med Roland Ernebro

Den 31 mars bjuder Livsam in till en tankeväckande föreläsning med Roland Ernebro som tar avstamp i relationerna mellan funkisar, anhöriga och assistenter. Ett självständigt liv med ett ständigt beroende av hjälp – är det möjligt?

En tankeväckande och givande föreläsning med Roland Ernebro efter hans bok ”Vem väntar på mig”. Han talar bland annat om relationerna mellan funktionshindrade, anhöriga och assistenter. Föreläsningen blandar intrikata problem med dråplig humor. Hur det kan vara, borde vara och kanske inte behöver vara.

Tankar och frågor som berörs:

  • Med assistansen kan drömmar förverkligas.
  • Hur mycket makt har man egentligen över sitt liv?
  • Kan man bli ensam när man aldrig är ensam?
  • Brukare och assistent, vilka roller har vi?
  • The show must go on…


Roland är pastor sedan 25 år tillbaka och har 64 års erfarenhet av livet. Han lever med en CP-skada, har talsvårigheter, är rullstolsburen och är i behov av assistans dygnet runt.

För den intresserade kommer Rolands bok ”Vem väntar på mig” att finnas tillförsäljning i samband med föreläsningen. Det är en berättelse om David. En cp-skadad man som bor på den värmländska landsbygden tillsammans med sin mor. När hon blir sjuk förändras livet för David och det är den processen som man får följa.

Boken är inte någon självbiografi. Däremot har Rolands egna tankar, problemställningar och funderingar som han haft under livet och vävts samman med historien.

Praktiskt

Datum: 31 mars
Tid: Kl. 18.00
Plats: Sjövinden, Spårgatan 1, 671 30 Arvika
Sista anmälningsdag: 29 mars

Livsam Personlig Assistans AB bjuder på föreläsningen för dig som är funkis, anhörig eller assistent. Övriga deltagare betalar 100 kronor kontant eller via Swish på plats.

Anmälan

Anmäl dig själv eller hela gänget i formuläret nedan. Specificera antal utifrån roll. Om du anmäler flera, se till att det finns en ansvarig kontaktperson.

sv_SE