"Det viktigaste är att bli lyssnad på"

Andreas beskriver sig själv som en positiv, omtänksam och glad kille på 25 år med mycket intressen och livsgnista. Han har haft assistans sedan högstadiet och han betraktar sina assistenter mer som sina vänner.

Vad är det viktigaste i din assistans?

Att bli lyssnad på. Med Livsam har jag jättebra en relation, det märks att de utgår från varje individs unika förutsättningar och verkligen bryr sig. Jag har tre assistenter och en av dem har jag haft sen jag var 18 år. De hjälper mig med det dagliga och hittar på roliga saker med mig.

Vad tycker du om att göra?

Jag gillar mycket! Sådant som ger adrenalinkickar, naturen, resor, fiske, hockey, musik, datorer och teknik. Ganska brett. Livsam har bland annat sett till att jag fick åka med min dåvarande sambo till Dominikanska republiken. Det var verkligen ett minne för livet.

Vad tycker du om att göra?

Ja, alltid finns det nånting vi delar. Om jag vet att en viss person jobbar så kan jag välja att göra något som jag vet att vi båda tycker är kul. Jag gillar att involvera dem. De är mer som mina goda vänner än bara assistenter, man bygger starka band. En kompis är någon du ska kunna vara ärlig emot utan att det blir konstigt – och så tycker jag det är.

Vad drömmer du om?

Hus, familj och kanske något jobb som jag trivs med. Jag kommer börja praktisera på golfbanan nu till våren så får vi se om det skulle kunna bli någon form av anställning. Det kommer bli mycket maskiner och gräsklippning.

Vad längtar du efter?

Simma, träffa vänner som jag inte sett på länge och att få gå på hockey och se Färjestad spela live.

sv_SE